Miniterrina

Wypróbuj ten przepis!
/ 27.09.2013 05:37
DRUKUJ PRZEPIS
Miniterrina Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 350 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag pomidorów
  • ogórek kiszony
  • 1/2 czerwonej papryki
  • ząbek czosnku
  • 3/4 szklanki bulionu z kurczaka
  • 4, 5 łyżeczki żelatyny
  • 10 dag masła
  • 15 dag sera rokpol
  • 1/2 pęczka bazylii
  • biały pieprz
Przygotowanie:
  1. Obrane i pokrojone pomidory, pokrojony w kostkę ogórek, paprykę oraz posiekany czosnek zmiksuj z 1/2 szklanki bulionu, dopraw.
  2. Żelatynę namocz w pozostałym bulionie i rozpuść na parze. Przestudź, dodaj do warzyw.
  3. Dno 4 miseczek wyłóż krążkami papieru do pieczenia, wlej masę i wstaw na 2 godz. do lodówki.
  4. Masło utrzyj z serem, dodaj posiekaną bazylię, dopraw pieprzem. Masę wyłóż na mus warzywny. Wstaw do lodówki na godzinę.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA