Miniterrina

Wypróbuj ten przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Miniterrina
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 350 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 25 dag pomidorów
  • ogórek kiszony
  • 1/2 czerwonej papryki
  • ząbek czosnku
  • 3/4 szklanki bulionu z kurczaka
  • 4, 5 łyżeczki żelatyny
  • 10 dag masła
  • 15 dag sera rokpol
  • 1/2 pęczka bazylii
  • biały pieprz
Czosnkowe krewetki w pomidorach i mleku kokosowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Obrane i pokrojone pomidory, pokrojony w kostkę ogórek, paprykę oraz posiekany czosnek zmiksuj z 1/2 szklanki bulionu, dopraw.
  2. Żelatynę namocz w pozostałym bulionie i rozpuść na parze. Przestudź, dodaj do warzyw.
  3. Dno 4 miseczek wyłóż krążkami papieru do pieczenia, wlej masę i wstaw na 2 godz. do lodówki.
  4. Masło utrzyj z serem, dodaj posiekaną bazylię, dopraw pieprzem. Masę wyłóż na mus warzywny. Wstaw do lodówki na godzinę.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)