Konfitura truskawkowa z zielonym pieprzem

Konfitura truskawkowa z zielonym pieprzem to idealny dodatek do przekąsek, serów i wędlin. Przekonaj się sama!

DRUKUJ PRZEPIS
Konfitura truskawkowa z zielonym pieprzem
materiały prasowe
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg truskawek
  • Opakowanie cukru żelującego (np. Konfitur-Fix DIAMANT)
  • 350g-500g białego cukru
  • 5-7 zmielonych ziaren zielonego pieprzu
Pasta z tuńczyka z rzodkiewką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Truskawki umyć i odszypułkować.
  2. Owoce pokroić na drobne kawałki, przełożyć do garnka.
  3. Wsypać cukier żelujący i wybraną ilość cukru ( od 350-500 g – w zależności od tego, jak słodką chcemy otrzymać konfiturę), wymieszać.
  4. Mieszając masę owocową, doprowadzić do wrzenia. Dodać zmielony pieprz. Gotować 3 minuty na większym ogniu, stale mieszając.
  5. Jeszcze gorącą konfiturą napełnić słoiki, zamknąć i gotowe!
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)