Jalapeno faszerowane pastą z tuńczyka

Przepis pochodzi z restauracji El Popo
/ 29.09.2009 10:01
Składniki:
- 3 duże ziemniaki
- 3 cebule
- puszka tuńczyka w oliwie (ok. 20 dag)
- 10–12 marynowanych w całości papryczek jalapeno
- 4 łyżki majonezu
- świeżo mielony czarny pieprz
- 2 łyżki oleju
- sok z cytryny
- gałązka świeżej kolendry

Sposób wykonania:
1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonym wrzątku. Przestudź, obierz i pokrój w kostkę.

2. Jedną cebulę bardzo drobno posiekaj, a następnie wymieszaj z pokrojonymi ziemniakami, lekko odciśniętym tuńczykiem i majonezem.

3. Powstałą pastę dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem i sokiem z cytryny.

4. Pozostałe cebule posiekaj w piórka i usmaż na dobrze rozgrzanym oleju. Gdy się lekko zrumienią, zdejmij i odsącz na papierowych ręcznikach.

5. Marynowane papryczki jalapeno przekrój wzdłuż na pół i usuń z nich gniazda nasienne. Do każdej połówki papryczki nałóż pasty z tuńczyka i ułóż na półmisku. Przed podaniem posyp podpieczonymi piórkami cebuli i udekoruj listkami świeżej kolendry.

Restauracje godne polecenia - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA