Jajka na boczku

Boczek i jajka to połącznie, które doceniają już nie tylko Anglicy. Coraz częściej to śniadaniowe danie pojawia się również na polskich stołach.

DRUKUJ PRZEPIS
Jajka na boczku
STOCKFOOD/FREE
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 plastry wędzonego boczku lub bekonu
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
Jajecznica ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Na patelni rozpuść masło. Połóż na niej plastry boczku. Smażąc na niedużym ogniu, zrumień je z obu stron.
  2. Na plastry boczku wybij jajka. Smaż je na małym ogniu, aż zetnie się białko, a żółtko pozostanie lekko płynne. Oprósz je solą i pieprzem. Od razu podawaj ze świeżym pieczywem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)