Chrupiące kanapeczki na jeden kęs

Zamiast kotleta z fasolą można też użyć pasty z wędzonej ryby.

DRUKUJ PRZEPIS
Chrupiące kanapeczki na jeden kęs
A. Rogalski
Liczba porcji: 16
Czas wykonania: 15 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 kromki chrupkiego chleba
  • 16 chipsów nachos
  • 16 małych kulek mozzarelli
  • 16 połówek suszonych pomidorów z oliwy
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 1 usmażony kotlet mielony albo hamburger
  • cebula dymka
  • listki bazylii
  • papryczki chili
  • sól, pieprz
Walijski chlebek z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Fasolę osącz z zalewy i widelcem dokładnie rozgnieć na jednolitą masę razem z kotletem mielonym i posiekaną dymką.
  2. Każdą kromkę chrupkiego chleba przekrój na 4 kawałki. Ułóż na nich połówki suszonych pomidorów, a następnie po łyżce fasolowej pasty. Przykryj plasterkami pomidorków oprószonych solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż nachos i kulki mozarelli.  
  3. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i ewntualnie papryczkami chili.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)