Premiery kulinarne - wiosna 2015

Zobacz, jakie książki kulinarne znajdziesz na sklepowych półkach! To najgorętsze nowości!
Weronika Kwaśniak / 22.04.2015 03:19

Wiosną szukamy kulinarnych inspiracji! Kusi nas, aby wprowadzać zmiany w swoim menu, chcemy odżywiać się lepiej i smaczniej. Tej wiosny w księgarniach pojawia się 5 absolutnie przebojowych książek kulinarnych. Chcemy mieć je wszystkie!

Kulinarne premiery

Tomasz Jakubiak zachęca do poznawania i odkrywania lokalnych produktów. Nie ogranicza się jednak do samych tradycyjnych receptur - w jego nowej książce znajdziecie też pomysły np. na limonkowe masło, chipsy z jarmużu i piernikowy falafel, a to tylko niektóre inspiracje!
Anna Starmach stworzyła kolejną przebojową publikację, tym razem w duecie z Marią Kruczek. Obie zachęcają Polki do wyrobienia w sobie dobrych nawyków żywieniowych i zadbania o swoją kondycję. W książce oprócz lekkich i smakowitych receptur znajdziecie także zestawy ćwiczeń!
Z kolei Michel Moran przygotował kolejną pozycję z serii "Doradca smaku". To aż 80 różnorodnych przepisów! Beata Sadowska przedstawia pomysły, które spodobają się również najmłodszym - przetestowała je na swoim synku, Tytusie.
Katarzyna Bosacka i Aleksandra Misztal prezentują przepisy ze znanego programu "Wiem, co jem". Dzięki nim możesz ograniczyć spożycie niezdrowych substancji chemicznych!
Katarzyna Jankowska przygotowała drugą część przebojowej książki z przepisami dla alergików - inspiracje na potrawy wegańskie, bezglutenowe i niezawierające cukru.

Zobacz też nasze przepisy:

Redakcja poleca

REKLAMA