Zapiekanka z wędliną i mozzarellą - przepis, składniki i przygotowanie

Podawaj z ryżem, makaronem lub chlebem!
Weronika Kwaśniak / 14.02.2014 08:00
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekanka z wędliną i mozzarellą - przepis, składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Czas wykonania: 45 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 150 g kiełbasy żywieckiej
  • 1 cebula
  • 1 duży pomidor
  • 150 g sera mozzarella
  • masło do formy
  • zioła wg uznania
Przygotowanie:

Sprawdź, jak przygotować pyszną zapiekankę z wędliną i mozzarellą!
1. Kiełbasę, pomidor, cebulę i ser pokrój w plastry o podobnej grubości.
2. Formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż naprzemiennie wszystkie składniki.
3. Całość obsyp ziołami i wstaw do nagrzanego piekarnika.
4. Zapiekaj około 25 minut, aż ser się rozpuści, a kiełbasa przyrumieni.

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA