Zapiekanka z wędliny i mozzarelli

Podawaj z ryżem, makaronem lub chlebem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekanka z wędliny i mozzarelli
www.beatapolatynska.pl/licencja
Czas wykonania: 45 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 150 g kiełbasy żywieckiej
  • 1 cebula
  • 1 duży pomidor
  • 150 g sera mozzarella
  • masło do formy
  • zioła wg uznania
Parówki w cieście naleśnikowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Sprawdź, jak przygotować pyszną zapiekankę z wędliną i mozzarellą!
1. Kiełbasę, pomidor, cebulę i ser pokrój w plastry o podobnej grubości.
2. Formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż naprzemiennie wszystkie składniki.
3. Całość obsyp ziołami i wstaw do nagrzanego piekarnika.
4. Zapiekaj około 25 minut, aż ser się rozpuści, a kiełbasa przyrumieni.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (6)
/2 lata temu
Troche ten pomidor taki sparcialy ale smaczne :D do ozdoby na wierzch mozna kabanoski maestro :D
/2 lata temu
ja wrzuciłam boczek wymienionego już Kani i też super wyszło :D na prawdę dobre wędliny mają :)
/2 lata temu
Okcia - jak grubiej troche pokroisz to są ok :) polak MAŁY - myślę, że tak :)
POKAŻ KOMENTARZE (3)