Jesienna zapiekanka z cukinią - przepis

Świetnym pomysłem na obiady są różnego rodzaju zapiekanki przygotowane z sezonowych warzyw. Można je przyrządzić z makaronem i posypać ulubionym żółtym serem.

DRUKUJ PRZEPIS
Jesienna zapiekanka z cukinią - przepis
serwis prasowy
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 50 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • makaron Międzybrodzki rurki - 1 opakowanie
  • szynka – 150 g
  • 5 pomidorów
  • 2 średniej wielkości kabaczki
  • ser parmezan
  • ser żółty
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ugotować makaron. Następnie skropić go oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Całość wymieszać. Umyte cukinie pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kilka plastrów cukinii odłożyć. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę w paski. Pokrojone warzywa i szynkę wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki przykryć plastrami cukinii i posypać startym żółtym serem.
  2. Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)