Wątróbka z fasolką szparagową

Niedrogie i smakowite danie na rodzinny obiad.

DRUKUJ PRZEPIS
Wątróbka z fasolką szparagową
Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag wą­trób­ki cie­lęcej
  • 40 dag fa­sol­ki szpa­ra­go­wej
  • ce­bu­la
Do­dat­ki: 
  • 3 łyżki ma­sła
  • 3 łyżki mą­ki
  • 2 ząb­ki czosn­ku
  • 3/4 szklan­ki bu­lio­nu wa­rzywnego
  • 3 łyżki czer­wo­ne­go wy­traw­ne­go wi­na
  • łyżka na­tki pietruszki
  • sól
  • pieprz
Wigilijna kapusta z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na wątróbkę z fasolką!

  1. Fa­sol­kę oczyść, po­krój na ka­wał­ki.
  2. Go­tuj 5 minut w oso­lo­nym wrząt­ku, osącz na sicie.
  3. Wą­trób­kę oczyść, po­krój na pla­stry, ob­to­cz w mą­ce i usmaż na 2 łyżkach ma­sła, aby była ru­mia­na z obu stron, ale w środ­ku różo­wa.
  4. Zdejmij z pa­tel­ni, posól i trzy­maj w cie­ple.
  5. Na pa­tel­nię włóż resz­tę ma­sła.
  6. Ze­szklij ce­bu­lę po­sie­ka­ną z czosn­kiem.
  7. Opró­sz łyżką mąki i mie­sza­jąc za­sma­ż.
  8. Wlej wi­no i bu­lion, za­go­tuj.
  9. Do­daj fa­sol­kę, wy­mie­szaj, do­pra­w.
  10. Wą­trób­kę obłóż fa­sol­ką i po­sy­p zie­le­ni­ną.

Inne pomysły na wątróbkę cielęcą:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)