Spaghetti z pesto z jarmużu - przepis składniki i przygotowanie

Danie obiadowe, które na pewno będzie ci smakować: oto przepis na spaghetti z pesto z jarmużu!
Weronika Kwaśniak / 24.01.2017 05:59
DRUKUJ PRZEPIS
Spaghetti z pesto z jarmużu - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 290 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag jarmużu
  • 1/2 szklanki orzechów nerkowca
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 10 dag sera feta
  • duży ząbek czosnku
  • 20 dag makaronu spaghetti
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
Przygotowanie:

Zobacz przepis na spaghetti z pesto z jarmużu! To pyszne danie posmakuje nie tylko wegetarianom!

  1. Jarmuż umyj, usuń grube nerwy, posiekaj.
  2. Przelej wrzątkiem i odciśnij.
  3. Orzechy upraż na suchej patelni.

Pesto - przepis Magdy Gessler

  1. Łyżkę nerkowców odłóż do dekoracji.
  2. Do miski blendera włóż jarmuż, obrany czosnek, orzechy i oliwę. Całość dokładnie rozdrobnij.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Pesto z zielonego groszku i migdałów

  1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i wymieszaj z jarmużowym pesto.
  2. Wyłóż makaron i pesto na talerze, posyp pokruszoną fetą, pozostałymi orzeszkami, pieprzem i tymiankiem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA