Roladki z płatów lasagne

Roladki z płatów lasagne z kolorowymi warzywami i białym winem to zawsze murowany przebój na stole. Sprawdź przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z płatów lasagne
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 560 kcal
Poziom trudności: trudny
Składniki:
  • 12 płatów lasagne
  • średnia cukinia
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • cebula
  • 2 marchewki
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 1/4 szklanki białego wina
  • 6 ząbków czosnku
  • 10 łyżek oliwy
  • papryczka chili
  • 1/2 pęczka bazylii
  • parmezan
  • suszone oregano
  • suszona
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
Lasagne ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Warzywa oczyść, pokrój w małą kostkę. Czosnek i chili posiekaj. Na połowie oliwy przesmaż warzywa z połową papryczki chili i czosnku. Podlej winem i chwilę duś, aż warzywa zmiękną, lecz nadal będą jędrne. Dopraw solą, pieprzem, suszonymi oregano i bazylią. Dodaj posiekaną świeżą bazylię.
  2. W garnuszku, na pozostałej oliwie, przesmaż resztę chili i czosnku. Wlej przecier pomidorowy, dopraw ziołami, solą i pieprzem. Duś 15 minut.
  3. Płaty lasagne gotuj 8 minut w osolonym wrzątku. Osącz i lekko osusz.  Na każdym płacie ułóż farsz i zwiń w roladki. Połowę sosu rozłóż na dnie żaroodpornej foremki, ułóż roladki, polej resztą sosu i posyp serem. Piecz 20 minut w temperaturze 190 stopni. Podawaj od razu.

Zobacz także:


DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)