Pikantne skrzydełka na mieszance sałat

Pikantne skrzydełka na mieszance sałat podaj z pieczonymi ziemniakami (pokrojonymi, posypanymi ziołami prowansalskimi, polanymi olejem).

DRUKUJ PRZEPIS
Pikantne skrzydełka na mieszance sałat
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 280 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 12 skrzydełek kurzych
  • mała cebula
  • 1/2 szklanki ostrego keczupu
  • 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
  • 2 posiekane papryczki chili
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • łyżka miodu
  • 3 łyżki oleju

Sałata:

  • opakowanie mieszanki sałat
  • duży pomidor
  • 5 łyżek oleju
  • łyżka miodu
  • łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz
Amerykańska sałatka z kurczakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Keczup zmiksuj z obraną i posiekaną cebulą oraz papryczkami chili. Połącz z olejem, sosem sojowym, miodem i marynowanym zielonym pieprzem.
  2. Skrzydełka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, wymieszaj z bejcą. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie ułóż na blasze i piecz 30 minut w temp. 200 stopni.
  3. Sałaty wymieszaj z pokrojonym pomidorem i polej sosem przygotowanym z oleju, 5 łyżek przegotowanej wody, miodu, musztardy oraz szczypty soli i pieprzu. Podawaj z pikantnymi skrzydełkami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)