Pierogi greckie z fetą i szpinakiem

Pierogi greckie z fetą i szpinakiem to esencja greckiej kuchni!

DRUKUJ PRZEPIS
Pierogi greckie z fetą i szpinakiem
Stockfood/Free
Liczba porcji: 24
Czas wykonania: 45 min
Ilość kalorii: 135 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 12 płatów ciasta filo
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • po 10 dag sera feta i ricotta
  • 1 jajko
  • 5 dag masła
  • pieprz
Tarta z dynią i szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Szpinak przesmaż na oliwie. Dodaj czosnek, podduś, wystudź. Wymieszaj z ricottą, pokruszoną fetą i jajkiem, przypraw.
  2. Rozłóż płat filo, posmaruj go masłem, przykryj drugim płatem, przekrój wzdłuż na 4 paski. Farsz kładź w jednym rogu paska i zwiń po przekątnej, formując trójkąt.
  3. Trójkąty układaj na blasze, smaruj masłem, piecz w temp. 200 st. C na złoty kolor.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)