Curry z soczewicą

Curry z soczewicą to pomysł na szybki obiad, który przygotujesz w niecałe pół godziny!

DRUKUJ PRZEPIS
Curry z soczewicą
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 470 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 szklanki czerwonej soczewicy
  • duża cebula
  • 20 dag pieczarek
  • duża zielona papryka
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 papryczki chili
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżeczki curry
  • olej
  • pęczek dymki
  • sól i pieprz
Pomidorowe curry z fasolą i soczewicą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Soczewicę opłucz, zalej wrzątkiem, lekko posól. Ugotuj, uważając, aby nie zaczęła się rozsypywać. Osącz na sicie.
  2. Boczek pokrój w dużą kostkę, przesmaż w garnku na oleju. Dodaj cebulę pokrojoną w półplasterki oraz pokrojoną w kostkę paprykę i plasterki pieczarek. Dodaj posiekane chilli i czosnek.
  3. Wsyp soczewicę, curry, sporą ilość pieprzu i szczyptę soli. Mieszając, smaż całość ok. 5 min. Posyp posiekaną dymką.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)