Bigos jak w Szwecji - przepis

Wypróbuj przepis na danie z wołowiny i ziemniaków!
/ 18.02.2007 09:28
DRUKUJ PRZEPIS
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 50 dag ziemniaków
  • 35 dag gotowanego mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 5 łyżek masła
  • szczypta sproszkowanego ziela angielskiego
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
  1. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Przesmażyć ziemniaki na dwóch łyżkach masła. Skropić wodą. Przykryć. Dusić, aż będą miękkie.
  2. Obraną cebulę pokroić w plasterki. Zeszklić na łyżce rozgrzanego masła.
  3. Gotowaną wołowinę zmielić z cebulą w maszynce do mięsa. Smażyć przez 3 minuty na pozostałym maśle.
  4. Mięso wymieszać z ziemniakami. Przyprawić.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA