Cukinia z pomidorami

Cukinie umyć, pokroić w słupki, pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, drobno pokroić. Na dużej patelni rozgrzać olej, włożyć cukinie, chwilę smażyć na silnym ogniu, delikatnie mieszając.

Składniki

  • 2-3 nieduże cukinie
  • 2 duże mięsiste pomidory
  • łyżeczka posiekanej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • po łyżce oleju i masła
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania

Cukinie umyć, pokroić w słupki, pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, drobno pokroić.

Na dużej patelni rozgrzać olej, włożyć cukinie, chwilę smażyć na silnym ogniu, delikatnie mieszając. Dodać bazylię, pomidory i drobno posiekany czosnek oraz masło, dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu tak długo, aż cukinie będą miękkie, ale jędrne.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (5)
KOMENTARZE (5)
Gość We-Dwoje.pl/4 lata temu
moglabym jesc cukinie dniami i nocami!jako, ze bardzo lubie, a w Lidlu byla cukinia bardzo tanio, to kupilam 5kg hihi! zrobilam wedlug tego przepisu i sie zajadam przed telewizorem:) pychotka!
Gość We-Dwoje.pl/5 lat temu
Zjadłam przed chwilą. Po podduszeniu wszystko zrobiło się zbyt wodniste jak dla mnie, więc trochę jeszcze odparowałam mieszając na mocniejszym ogniu, a na koniec wrzuciłam jeszcze mozzarellę. Na makaronie smakowało wyśmienicie!
nieznana/8 lat temu
smakuje dobrze ale wiedziala bym wiecej gdyby bylo zdjecie
POKAŻ KOMENTARZE (5)