Dżem truskawkowy

Nadszedł czas na przetwory z truskawek!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Dżem truskawkowy
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg truskawek
  • 60-70 dag cukru
Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na dżem z truskawek!

  1. Truskawki umyj, oczyść, osącz.
  2. Zasyp cukrem w szerokim płaskim garnku i powoli podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż się zagotuje.
  3. Gotuj powoli na małym ogniu, aż do uzyskania właściwej konsystencji.
  4. Gorący dżem z truskawek nakładaj do słoików i szczelnie zakręcaj.

Sprawdź inne pomysły na dania z truskawek:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)