Żelkowy deser z galaretką

Deser można dodatkowo udekorować bitą śmietaną i posypać wiórkami z czekolady.

DRUKUJ PRZEPIS
Żelkowy deser z galaretką
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie jasnej galaretki (może być cytrynowa albo ananasowa)
  • 10 dag owocowych żelków w kształcie misiów

Do dekoracji:

  • miękkie owoce sezonowe
  • listki mięty
Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  • Do czterech pucharków rozłóż schłodzone żelki, uważając, żeby kolorystycznie wszystkie porcje były podobne.
  • Galaretkę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia. Kiedy zacznie lekko tężeć, ale jeszcze będzie płynna, zalej nią ułożone w pucharkach żelki.  
  • Owoce ponadziewaj na patyczki, jak szaszłyki, i podaj małym gościom razem z żelkowym deserem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)