Pomarańczowe muffiny

Specjalnie dla wszystkich wielbicieli babeczek!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pomarańczowe muffiny
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2/3 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru brązowego
  • 3 jajka
  • 3 łyżki serka waniliowego
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag masła
  • duża pomarańcza
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Mąkę połącz z cukrem i proszkiem do pieczenia.
2. Pomarańczę sparz, osusz, zetrzyj skórkę.
3. Następnie obierz, wykrój fileciki, drobno je pokrój.
4. Jajka wymieszaj z serkiem, rozpuszczonym masłem, skórką i miąższem z pomarańczy.
5. Dodaj do suchych składników, wymieszaj.
6. Foremki wyłóż wysokimi papilotkami, nałóż ciasto.
7. Piecz w temperaturze ok. 190 st. C przez 25-30 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)