Naleśniki z dynią

Prawdziwie jesienny deser - sprawdź koniecznie!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z dynią
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 560 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Do farszu:
  • 70 dag miąższu z dyni
  • starta skórka i wyciśnięty sok z pomarańczy
  • sok z połowy cytryny
  • 2 cukry waniliowe
  • 4 łyżki śmietany 18%

Naleśniki:
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • 1/2 szklanki soku z pomarańczy
  • 2 jajka
  • sól
  • olej
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Dynię ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 40 minut w temperaturze 195 st., aż zmięknie.
2. Ostudź i zmiksuj z resztą składników na farsz, aż powstanie masa.
3. Mąkę zmiksuj z mlekiem i sokiem z pomarańczy.
4. Wbij 2 jajka, dodaj szczyptę soli, wymieszaj.
5. Na oleju usmaż z przygotowanego ciasta 8 cienkich naleśników.
6. Posmaruj naleśniki farszem i złóż według uznania.
7. Przed podaniem zrumień na maśle.
8. Można podawać z lodami, bitą śmietaną lub dżemem.

Przepis z "Pani domu"
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)