Malinowe ciasto z budyniem

Kruchy placek i apetyczna masa!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Malinowe ciasto z budyniem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 35 dag mąki
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru
  • jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Na masę budyniową:
  • 2 budynie malinowe
  • 3 łyżki cukru
  • 30 dag malin
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • łyżka bułki tartej
Ciasto z jabłkami i budyniem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na malinowe ciasto z budyniem!

  1. Z mąki, proszku do pieczenia, cukru, jajka i masła zagnieć kruche ciasto.
  2. Połowę ciasta rozwałkuj i wylep nim formę o wymiarach 24 na 24 cm.
  3. Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiekaj około 10 minut w temperaturze 200 stopni C.
  4. W tym czasie ugotuj budyń na mleku z dodatkiem cukru.
  5. Ciepły budyń wyłóż na podpieczone ciasto.
  6. Maliny posyp mąką ziemniaczaną wymieszaną z bułką tartą i wyłóż na budyń.
  7. Pozostałe ciasto rozwałkuj i pokrój na małe kawałeczki.
  8. Ciasto wyłóż na owoce i ponownie wstaw do piekarnika.
  9. Piecz jeszcze 30 minut w temperaturze 200 stopni C.

Zobacz też kilka naszych przepisów ze śliwkami:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
samanti111/rok temu
mam pytanie. czy myślicie że pasuje malinowe ciasto z budyniem czekoladowym? hm?
senix/rok temu
malinowe ciasto z budyniem zrobiłam wczoraj na imieniny siostry