Lody jogurtowo–owocowe

Pyszne lody jogurtowe pokochasz ty i twoja rodzina! Zobacz przepis!

DRUKUJ PRZEPIS
Lody jogurtowo–owocowe
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 375 min
Ilość kalorii: 275 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3/4 szklanki owoców jagodowych
  • 300 ml jogurtu naturalnego 
  • 3 łyżki cukru
  • 200 ml śmietanki kremówki
Mrożony jogurt z bananem i masłem orzechowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Owoce opłucz, osącz, oczyść. Zmiksuj i przetrzyj przez sito.
  2. Jogurt zmiksuj z cukrem i przecierem owocowym.
  3. Śmietankę na lody jogurtowo-owocowe ubij na sztywno. Dodaj do masy jogurtowej, delikatnie wymieszaj łyżką.
  4. Masę przełóż do pojemnika ze stali nierdzewnej, przykryj, wstaw do zamrażarki. Po godzinie zmiksuj, znowu włóż do zamrażarki. Po 2. i 3. godzinie schładzania zmiksuj.
  5. Potem lody jogurtowo-owocowe mroź jeszcze 2–3 godziny.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
Beatka/3 lata temu
Lody jogurtowe z owocami są super. Ja robię z bananami ;)