Kruche rogaliki z marmoladą

Chrupiące rogaliki z ciasta francuskiego!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kruche rogaliki z marmoladą
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 42 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • twarda marmolada
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Ciasto rozmroź w lodówce.
2. Rozwiń je, złóż na pół i rozwałkuj do wielkości prostokąta przed złożeniem.
3. Ciasto potnij najpierw na pasy o szerokości 7-10 cm, a następnie na trójkąty.
4. Każdy trójkąt posmaruj marmoladą, posyp orzeszkami i zwiń w rulonik.
5. Powstałe rogaliki ułóż na papierze do pieczenia i piecz ok. 20 minut w temp. 200 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: deseryrogaliki
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)