Galaretka z granatu

Eksplozja owocowego smaku!

DRUKUJ PRZEPIS
Galaretka z granatu
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 szklanki naturalnego soku z granatów
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 4 płaskie łyżeczki żelatyny

Dodatkowo:

  • 15 dag serka mascarpone lub kremowego białego
  • płaska łyżka cukru pudru
  • 1–2 łyżki świeżego soku z pomarańczy
  • mały granat
Dżem jabłkowo-gruszkowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Żelatynę namocz w 5 łyżeczkach wody. Sok z granatów podgrzej z cukrem, ale nie gotuj. Dodaj żelatynę, zestaw z ognia i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Ostudź. Wlej do płaskich pucharków, chłodź 3 godziny.
  2. Serek ubij na puszystą masę z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy. Granat rozkrój i wyjmij jadalne pestki. Na galaretce połóż spory kleks serka i posyp granatem. 
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/3 lata temu
Galaretka z granatu - pycha!