Galaretka porzeczkowa

Zamiast porzeczki możesz użyć borówki amerykańskiej. Deser będzie też świetnie smakować z dodatkiem białej czekolady

DRUKUJ PRZEPIS
Galaretka porzeczkowa
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 85 min
Ilość kalorii: 170 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 szklanki owoców czarnej porzeczki
  • 6 łyżek cukru
  • 3 łyżki galaretki wiśniowej
  • 3 łyżki nalewki porzeczkowej
  • szklanka kremówki
  • 1/2 tabliczki białej czekolady

Dodatkowo:

  • owoce i biała czekolada do dekoracji
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Owoce opłucz, delikatnie osusz, po czym zmiksuj z cukrem, przełóż do garnka i cały czas mieszając zagotuj.
  2. Wsyp do owoców galaretkę i ogrzewaj, aż galaretka się rozpuści. Ostudź. Dodaj nalewkę i przelej do pucharków. Odstaw do lodówki na godzinę. Czekoladę rozpuść na parze. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno, połącz z czekoladą.
  3. Śmietanę rozłóż na galaretce porzeczkowej, udekoruj owocami i białą czekoladą i od razu podawaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)