Cobbler brzoskwiniowy

Brzoskwiniowy cobbler to nic innego jak świeże sezonowe owoce upieczone pod pierzynką. Wypróbuj nasz przepis i podawaj cobbler na ciepło z bitą śmietaną lub lodami!

DRUKUJ PRZEPIS
Cobbler brzoskwiniowy
Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 45 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 brzoskwiń
  • 1/4 szklanki cukru
  • kilka kropli świeżego soku z cytryny
  • łyżeczka mąki kukurydzianej

Do przygotowania pierzynki:

  • szklanka mąki
  • pół szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 80 g masła
  • 1/4 szklanki wrzącej wody
Ciasto jogurtowe z twarożkiem i brzoskwiniami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Pokrój brzoskwinię na łódeczki, wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny i mąką kukurydzianą i wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni.
  2. W między czasie przygotuj pierzynkę - wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj masło a następnie dobrze połącz wszystkie składniki z wodą.
  3. Przełóż ciasto na brzoskwinie i piecz ok. 25 minut aż ciasto nabierze złotego koloru.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/3 lata temu
najlepszy cobbler brzoskwiniowy, jaki kiedykolwiek jadłam!!!!