Banany z grilla z lodami

Deser, jakich mało!
/ 24.04.2018 05:54
DRUKUJ PRZEPIS
Banany z grilla z lodami Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże banany
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych
  • skórka otarta z pomarańczy
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • szczypta cynamonu
  • lody wiśniowe
Przygotowanie:
  1. Obrane banany ułóż na kawałkach folii aluminiowej, polej roztopionym masłem i płynnym miodem. Posyp orzechami laskowymi, cynamonem i skórką pomarańczową.
  2. Brzegi folii podnieś do góry i delikatnie zegnij, tworząc zgrabną paczuszkę. Piecz na grillu około 3–5 minut. Podawaj od razu z lodami wiśniowymi.

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS