Fasolka szparagowa w śmietanie

Pyszne danie na kolację na ciepło.

DRUKUJ PRZEPIS
Fasolka szparagowa w śmietanie
Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagpwej (450 g)
  • 10 średnich pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 2 posiekane cebule
  • 2 małe kubki śmietany 18% (po 150 g)
  • szklanka kremówki
  • 5 łyżek masła
  • suszone oregano
  • sól
  • pieprz
Krokiety z pieczarkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Błyskawiczne danie dla całej rodziny. Przyrządź je razem z nami!

  1. Fasolkę obgotuj 3 minuty w osolonej wodzie.
  2. Na maśle przesmaż pieczarki z cebulą, a gdy się zrumienią, dodaj paprykę.
  3. Następnie dołóż odsączoną na sicie fasolkę i zalej obiema śmietanami.
  4. Dopraw do smaku oregano, solą oraz pieprzem.
  5. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami, pieczywem lub ryżem.

Inne szybkie dania:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)