Składniki:
- podwójna pierś kurczaka
- 1,5 szklanki sezamu
- pół szklanki mąki
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 2–3 jajka
- łyżeczka curry
- sól, pieprz
Na jarzynkę:
- opakowanie mrożonki chińskiej
- 5 listków kapusty pekińskiej
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka curry
- sos sojowy
- pieprz
Dodatki:
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe kotlety, delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem.
- Kotleciki panieruj w jajku oraz sezamie wymieszanym z obiema mąkami i curry. Usmaż na złoty kolor.
- Na dużej patelni rozgrzej 5 łyżek oleju, wsyp mrożonkę, dodaj pokrojoną kapustę, posiekany czosnek. Smaż 5 minut na dużym ogniu. Dopraw curry, sosem sojowym, pieprzem. Podawaj z kotlecikami.