Letnia sałatka z rukoli i pora - przepis

Przygotuj sałatkę z rukoli i pora Roberta Muzyczki - Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
/ 14.07.2013 11:10
DRUKUJ PRZEPIS
Letnia sałatka z rukoli i pora - przepis fot. materiały prasowe
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 por
  • 3 garście rukoli
  • 5 plastrów ananasa konserwowego
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • parmezan

Sos winegret – składniki:

  • 1 łyżka musztardy (np. Tarsmak)
  • 50 ml octu winnego
  • 50 ml oleju
  • 100 ml soku z ananasa (z puszki)
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli     
Przygotowanie:
  1. Wymieszać wszystkie składniki na sos winegret.
  2. Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa,  pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA