Zupa z młodą kapustą - przepis składniki i przygotowanie

Z fasolką i z ziemniakami!
Weronika Kwaśniak / 25.04.2016 04:00
DRUKUJ PRZEPIS
Zupa z młodą kapustą - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • mała włoszczyzna  
  • 3 ziemniaki  
  • kostka rosołowa  
  • 1/2 główki młodej kapusty  
  • 2 garści fasolki szparagowej  
  • kilka ziaren ziela angielskiego 
  • listek laurowy  
  • łyżka masła  
  • koperek  
  • sól  
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę z młodą kapustą!

  1. Włoszczyznę oczyść, pokrój na kawałki.
  2. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę.
  3. Warzywa zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj.
  4. Wrzuć kostkę rosołową, gotuj 5 minut.
  5. Dodaj pokrojoną kapustę i fasolkę oraz ziele angielskie, listek laurowy, sól, pieprz.
  6. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  7. Zupę dopraw do smaku, dodaj masło, posyp posiekanym koperkiem.

Zobacz inne przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA