Jajka z zielonym farszem

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- 4 jajka
- czubata łyżka majonezu dekoracyjnego
- 2 łyżki rzeżuchy 
- łyżka kiełków rzodkiewki
- po 5–6 gałązek natki i koperku
- łyżka twarożku homogenizowanego naturalnego
- 2 pomidory
- 4 plastry wędliny drobiowej
- 4 kromki pszennego pieczywa
- masło
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka ugotuj na twardo (9 minut od momentu zawrzenia wody). Wyjmij, zalej zimną wodą, ostudź. Następnie obierz, zetnij czubki łyżeczką i ostrożnie wydrąż żółtka.

2. Opłucz natkę i koperek, posiekaj razem z rzeżuchą i kiełkami. Utrzyj żółtka z majonezem (1/2 łyżeczki majonezu zachowaj) i twarożkiem. Dodaj zioła, dopraw solą i pieprzem. Całość ponownie wymieszaj.

3. Ziołowym farszem nadziej wydrążone białka jajek. Pomidory pokrój w plastry. Zewnętrzne plastry ułóż na jajkach w ten sposób by wyglądały jak kapelusze. Zrób na nich maleńkie kleksy
z odłożonego majonezu.

4. Resztę plastrów pomidorów ułóż na posmarowanych masłem, przykrytych wędliną kromkach chleba. Delikatnie posól. Podawaj jako dodatek do faszerowanych jajek.
DRUKUJ PRZEPIS