Świąteczna pascha

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:

- 1/2 kg białego śmietankowego sera

- 3 żółtka

- 10 dag masła

- 15 dag cukru

- 1/2 szklanki śmietanki kremówki

- drobno pokrojona wanilia lub cukier wanilinowy
Przygotowanie:

Ser przetrzyj przez plastikowe sitko. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj śmietankę. Ogrzewaj masę w garnuszku z grubym dnem prawie do zagotowania (ale nie gotuj!). Zdejmij z ognia, włóż masło i przetarty ser, wanilię. Dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do sitka wyłożonego gazą, nakryj. Obciąż deseczką i postaw w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gdy odcieknie serwatka, wyłóż masę i ozdób owocami.

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA