- melon
- ananas
- 3 owoce kiwi
- 2 banany
Na marynatę:
- sok z cytryny
- 2 łyżki winiaku
- łyżka oliwy
- 2 łyżeczki płynnego miodu
- łyżeczka cynamonu
- pęczek melisy
Sposób wykonania:
1. Z melona za pomocą specjalnej łyżeczki wydrążyć kulki (jeżeli nie mamy takiej łyżeczki, to miąższ możemy pokroić w kostkę). Miąższ ananasa, kiwi i bananów pokroić w dużą kostkę. Pół pęczka melisy posiekać, resztę odłożyć.
2. Zrobić marynatę: do miseczki wycisnąć sok z cytryny, dodać winiak, oliwę, miód i cynamon, dokładnie wymieszać. Na koniec wsypać posiekane listki melisy, wymieszać.
3. Skropione marynatą owoce nadziać na szpadki, a następnie zawinąć w folię aluminiową.
4. Pakieciki owocowe ułożyć na rozgrzanym grillu, piec 15 minut. Przed podaniem udekorować listkami melisy.
Przepisy na potrawy z grilla - forum >>