Przepis na krewetki z różowym sosem Magdy Gessler

Bogactwo smaku krewetki kryje się w jej głowie...

Krewetki z różowym sosem Magdy Gessler
fot. Shutterstock.com
  • liczba porcji: 4
Poziom trudności: średni

Sposób przygotowania

Poznaj przepis na krewetki według Magdy Gessler!

  1. Zagotować wodę z łodyżkami pietruszki, cukrem i solą. Listki posiekać. Wrzucać po kilka krewetek do wrzątku, żeby nie obniżać temperatury. Gotować 3 minuty. Wyjąć posypać siekaną pietruszką.
  2. Składniki sosu wymieszać i doprawić. Podawać krewetki z sosem i schłodzonym białym winem. Każdy sam obiera skorupiaka, macza w sosie i zjada ze smakiem oblizując palce.
  3. Krewetki można też grilować w specjalnym koszyczku.

Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

corner1corner2

Tego potrzebujesz:

  • 20 dużych surowych (szarych) krewetek lub langustynek
  • pietruszka pęczek

  • cukier 2 łyżki
  • sól łyżeczka
  • 
cytryna do serwowania potrawy

Na różowy sos do krewetek:

  • majonez 10 łyżek
  • 
dobry keczup 7 łyżek

  • whiskey lub Brandy do smaku

  • tabasco do smaku

  • sól, cukier, sok z pomarańczy do smaku
Publikacja:
Oceń 2,57 / 7 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj

Czosnkowe krewetki w pomidorach i mleku kokosowym - Kasia gotuje z Polki.pl

 

Zobacz także

 
 
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny