Jak zrobić karkówkę nadziewaną pieczarkami?

Danie doskonale udaje się też ze schabem środkowym bez kości
/ 04.12.2018 10:04

60 minut
Dla 4 osób

Składniki:
- 500 g pieczarek
- 2 cebule
- 1 opakowanie KNORR Fix Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca z torebką do pieczenia
- 50 ml oleju słonecznikowego
- 2 łyżki tartej bułki
- 1 pęczek pietruszki
- 1 kg karkówki bez kości
- 1 Sos do pieczeni ciemny KNORR
- 100 ml śmietany


Jak przygotować:
1. Pokrój w plastry umyte pieczarki, cebule pokrój w kosteczkę i wszystko razem usmaż na patelni. Dopraw farsz do smaku łyżeczka Fixu KNORR Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca z torebką do pieczenia. Dodaj do farszu dwie łyżki tartej bułki, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

2. Zrób szerokie nacięcie wzdłuż kawałka oczyszczonego z błon mięsa. Umieść farsz w nacięciu, a mięso otocz w pozostałym Fixie.
Umieść całość w załączonej torebce, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 C przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby opiec powierzchnie schabu.


3. Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny KNORR i śmietanę, następnie całość doprowadź do wrzenia i podawaj z mięsem pokrojonym w plastry.

Czym jeszcze można nadziewać karkówkę? - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA