Drobiowe roladki z porem i pieczarkami

Roladki możesz również nadziać farszem z plasterków żółtego sera i wędzonej szynki
/ 04.01.2012 06:52

Przygotowanie: 20 min
Gotowanie: 20 min
Porcja: ok. 250 kcal

Przepis na 4 porcje:
- 2 podwójne piersi kurczaka
- 1/4 pora
- 5 pieczarek
- 3 łyżki masła
- 4 łyżki natki
- suszony tymianek
- ostra papryka
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:

1. Mięso przekrój na cztery płaty, przykryj folią spożywczą i rozbij na cienkie kotlety. Natrzyj solą, pieprzem, ostrą papryką.

2. Por i pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na maśle, dopraw solą, pieprzem. Rozłóż farsz na mięsie, posyp natką i zwiń w roladki. Oprósz tymiankiem.

3. Ułóż w naczyniu do gotowania na parze i gotuj 20 minut. Przed podaniem pokrój w plastry, polej sosem na bazie jogurtu.

Kulinarne inspiracje - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA