Ciasto budyniowe z kokosem

Sposób przygotowania

Posiekać cukier z mąką i margaryną. Wlać jajka. Zagnieść ciasto. Przełożyć do blaszki. Na mleku ugotować budyń. Obrać i na małe kawałki pokroić jabłka. Usunąć gniazda nasienne. Wsypać do budyniu. Posmarować ciasto. Oprószyć wiórkami cały wierzch. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut.
corner1corner2

Tego potrzebujesz:

1 szklanka cukru,
3 szklanki mąki,
kostka margaryny,
2 jajka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
opakowanie wiórków kokosowych.

Masa:
1 litr mleka,
3 budynie czekoladowe,
3 jabłka.
Oceń przepis 0 0 0 0 0 0 0 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Pyszne spaghetti ze szpinakiem