Faszerowane polędwiczki wieprzowe

Wielkanocne pieczenie po włosku!

Faszerowane polędwiczki wieprzowe, dania główne, dania z wieprzowiny, polędwiczki

Faszerowane polędwiczki wieprzowe

fot. serwis prasowy Knorr

Dla 2 osób
Czas przygotowania 60 minut

Składniki:
- 1 Fix Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym KNORR
- 250 g polędwiczek wieprzowych
- 100 g pieczarek
- 50 g startego żółtego sera
- 1 cebulka
- 150 ml śmietany 18%
- olej do smażenia
- 100 ml wody    

Przepis poleca marka Knorr
Sposób wykonania:

1. Pokrój mięso w grube plastry.

2. Pokrój pieczarki i cebulę w kostkę, podsmaż na patelni i nafaszeruj polędwiczki, gotowe mięso ułóż w żaroodpornym naczyniu.

3. Wymieszaj dokładnie Fix Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym KNORR ze śmietaną oraz wodą, zalej mięso i posyp je startym serem.

4. Piecz pod przykryciem 25 minut w temperaturze 200° C, 10 minut przed końcem pieczenia odkryj danie, aby zapiec ser.

Wielkanocne pieczenie - forum >>

mat. prasowe Knorr
Oceń artykuł 6 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Pieczeń rzymska z jajkiem