Żurek z jajkiem i kiełbasą - smaczyny i sprawdzony przepis nie tylko na wielkanoc

Żurek z jajkiem fot. serwis prasowy Knorr
Tradycyjnie podawany z cienką kiełbasą
/ 19.03.2018 12:10
Żurek z jajkiem fot. serwis prasowy Knorr

Dla 4 osób
Czas przygotowania 60 minut

Składniki:
- 2 jajka
- 1 torebka Żurku KNORR
- 1 ząbek czosnku
- 100 g cienkiej kiełbasy
- pieprz
- 2 gałązki świeżej zielonej pietruszki

Przepis poleca marka Knorr
Sposób wykonania:
1. Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz ze skorupek.

2. Wymieszaj Żurek KNORR z wodą według przepisu na opakowaniu, następnie dodaj drobno pokrojony ząbek czosnku.

3. Kiełbasę pokrój w kostkę, wrzuć do Żurku i gotuj całość przez 10 minut.

4. Rozlej zupę do kokilek i włóż do niej jajka pokrojone na ćwiartki. Posyp każdą porcję grubo mielonym pieprzem i udekoruj listkami świeżej zielonej pietruszki.



Wielkanocne żurki - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA