Polki.pl
kom. (11)

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek to pomysł na pyszne jarskie danie. Zobaczcie, jak je przygotować!

Zrób też: Krokiety ziemniaczane

Kotlety z jajek

Fot. Fotolia

Szukasz pomysłu na lekki, bezmięsny obiad? Zrób kotlety z jajek, twoja rodzina będzie nimi zachwycona!

Składniki:

  •  

    ok. 6 jajek ugotowanych na twardo (zależy od ich wielkości),
  • czerstwa bułka, namoczona i odciśnięta,
  • 1 jajko surowe,
  • cebula,
  • tłuszcz,
  • bułka tarta,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

  • ugotowane jajka zetrzeć na drobnej tarce,
  • cebulę drobno pokroić i usmażyć,
  • do jajek dodać bułkę, surowe jajko, podsmażoną, wystudzoną cebulę, sól, pieprz,
  • wymieszać (jeśli za rzadkie, można dodać bułki tartej, aby lepiej się sklejało),
  • formować kotlety - jak mielone, obtoczyć w bułce tartej i smażyć aż będą rumiane.

Zobacz też: Kotlety z farszu jak do pierogów ruskich




Oceń 4,00 / 7

Jak wybrać mikser i blender?

 
 

Zobacz także

 
 

Podobne w temacie Potrawy jarskie

Skomentuj Kotlety z jajek

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Kotlety z jajek

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl


Forum Przepisy kulinarne