Przepis Ani Starmach: biszkoptowe lizaki

Pokochają je nie tylko najmłodsi!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Ani Starmach: biszkoptowe lizaki
Agnieszka Piątkowska/prettybaked.pl
Liczba porcji: 10
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 300 g biszkoptu (mogą być resztki z różnych ciast)
  • 100 g mascarpone
  • 100 g nutelli
  • 200 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej)
  • kolorowe posypki
  • patyczki do lodów lub szaszłyków
  • opcjonalnie: 8 truskawek
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na lizaki cake pops!

  1. Biszkopty połam na małe kawałeczki, wymieszaj z mascarpone i nutellą.
  2. Ulep z masy kulki i ułóż je na talerzu.
  3. Schładzaj przez godzinę w zamrażarce.
  4. Po tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
  5. Kulki nabijaj na patyczki, obtaczaj w kolorowych posypkach.
  6. Zamiast biszkoptowych kulek, podobnie możesz przygotować lizaki z truskawek.
Więcej przepisów Ani Starmach w książce "Pyszne. Na każdą okazję" (premiera 6 XI)

Zobacz inne przepisy Ani Starmach:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)