- 6 kotletów z karkówki (po ok. 15 dag każdy)
- 1 cebula
- gotowa przyprawa do karkówki
- 8 łyżek sosu teriyaki
- 2 łyżki oleju
- po pół strąka papryki czerwonej i żółtej
- 3 dymki
- mała cukinia
- 6 plastrów boczku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
1. Mięso opłukać, osuszyć.
2. Cebulę obrać, pokroić w plastry.
3. Przygotować marynatę: sos teriyaki wymieszać z olejem i łyżką przyprawy do karkówki. Zalać mięso z plastrami cebuli. Odstawić na godzinę do lodówki.
4. Paprykę pokroić na kawałki, cukinię na plastry, dymki oczyścić, przekroić wzdłuż na pół.
5. Mięso wyjąć z marynaty. Na karkówce układać po plastrze boczku, kawałku papryki, plastrze cukinii, połówce dymki, spiąć wykałaczką. l Grillować na gorącym ruszcie ok. 20 minut, odwracając.
Przepisy na potrawy z grilla - forum >>