Anna Guzik największą sławę zdobyła dzięki roli Żanety w serialu "Na wspólnej". Wzięła także udział w szóstej edycji "Tańca z Gwiazdami", który zapoczątkował u aktorki etap zmiany swojego życia - zaczęła zwracać uwagę na to, co je i uświadomiła sobie, jak ważny w życiu każdego człowieka jest ruch. Z tego powodu została prowadzącą program kulinarnego - "Zdrowie na widelcu".
Gwiazda przyznaje, że nie przepada za gotowaniem, ale przekonała ją formuła programu, gdzie w każdym odcinku gotuje dwa zdrowe dania. Przyznaje, że początki nie były dla niej łatwe, chciała szybko zrezygnować z pracy:
Przyznam szczerze, że po pierwszym dniu zdjęciowym, kiedy na zewnątrz były 34 stopnie Celsjusza, a ja w pełnym makijażu i nakierowanych na mnie lampach stałam przy bulgoczących garnkach, chciałam zrezygnować z udziału w programie. Zaczęło jednak mi to sprawiać przyjemność - mówi w rozmowie z "Tele Tygodniem"
Guzik przyznaje, że i dla niej zdrowe odżywanie stało się priorytetem. Aktorka zdobyła dużą wiedzę na temat odpowiedniego stylu życia, którą z chęcią dzieli się ze swoimi fankami:
Przede wszystkim trzeba rozróżniać kuchnię zdrową od dietetycznej. Jedząc dużo można być nieodżywionym i odwrotnie. Dlatego zwracamy uwagę na jakość produktów, które lądują w naszych kuchniach i na dietetyczne pułapki, na które każdy z nas od czasu do czasu daje się nabrać. Chipsy i batonik jako przekąska lub, co gorsza, drugie śniadanie dziecka do szkoły to naprawdę zły pomysł. Internet i telewizja jako podstawowe rozrywki sadzają nas przed ekranami na fotelach, toteż ruszamy się coraz mniej, jeździmy więcej samochodami, a jemy więcej, bo jest dużo produktów i miejsc, które kuszą. Ratunkiem jest zdrowy sposób odżywiania i aktywny tryb życia - przekonuje Guzik
Nie trudno się z nią nie zgodzić!
Zobacz także:
Suknia ślubna Ani Guzik
Ubierz się jak Anna Guzik