POLECAMY

Czy to białaczka?

napisał/a: loBUZIAKona19 2018-08-26 00:18
Witam,
syn 2,5 -letni od półtorej tygodnia goraczkuje - około 38 - 38,5 stopnia. temperatura pojawia się najczęściej w nocy około 2 - 3. w dzień jest Oki. Dodatkowo synek skarży się na ból brzuszka, czasami pokazuje na klatkę piersiową - potrafi obudzić się w nocy z bólem i płaczem. Czasami pokazuje, że bolą go stopki. Wcześniej takich objawów nie miał. Jest blady i apatyczny.
Jego wyniki krwi: WBC 8,4 (4,5-13), RĘCZNA 4,81 (4,3 - 5,5), HGB 12,4 (10,9 - 14,2), HCT 37,4 (34 - 41), PLT 382 (140 - 400), PCT 0,342 ( 0,150 - 0,500), MTV 78,0 (80-94), MCH 25,8 ( 27-34), MCHC 33,2 (31-37), RDW 15,3 (11,0-15,0), MPV 9,0 (8,8 - 12,0), PDW 15,1 (9,0-16,0), % Limfocyty 52,6 (24-45), %MXD 6,6 (1-12), % Granulocyty 40,9 (43,0 - 75,0), # LYM 4,4 (1,2 - 8,5), #MXD 0,5 ( 0,2 - 1,3), #GRA 3,5 (1,5 - 7,0).
CRP 3,2 (
napisał/a: loBUZIAKona19 2018-08-26 10:49
czy podwyzszone %limfocyty i obnizone Granulocyty mogą świadczyć o białaczkę? ?
jutro idziemy do lekarza, ale do tego czasu ja się chyba zadrecze myslami:(