Jak ustrzec się wiosennego przeziębienia

napisał/a: wikam2 2012-03-13 19:53
"Kwiecień plecień bo przeplata trochę zimy trochę lata"...
"W marcu jak w garncu"

Znamy te powiedzenia? Pewnie :)
Kiedy byłam mała na przełomie zimy i wiosny mama powtarzała mi je do znudzenia.
Czemu? Temu abym nie zrzucała czapki z głowy kiedy poczuję pierwsze ciepło itp.
Ostatecznie mówiła, że jak ktoś zachoruje w marcu to umrze :P
(powiedziałam tak ostatnio sprzedawczyni w sklepie i wiecie? uwierzyła :))
Pogoda, piękna pogoda początku wiosny czasem jest zgubna. Oto trochę wskazówek jak
się nie "rozłożyć" a korzystać :)
[url_special=http://zdrowe-zywienie.wieszjak.polki.pl/podstawy-zdrowego-zywienia/274454,Jak-ustrzec-sie-wiosennego-przeziebienia.html:3o6k5xo8]http://zdrowe-zywienie.wieszjak.polki.pl/podstawy-zdrowego-zywienia/274454,Jak-ustrzec-sie-wiosennego-przeziebienia.html[/url_special:3o6k5xo8]
napisał/a: mia2485 2012-03-16 11:17
Ja niestety wiosenna porą znacznie częściej choruje niż zimą :(. w artykule zaznaczone jest ze trzeba się lepiej odżywiać i chyba jest w tym dużo prawdy. Sama stosuje takie domowe sposoby jak czosnek oraz miód no i ostatnio zaczęłam brać probiotyk Probacti, podobno jeden z lepszych. Mam nadzieje że w tym roku wszystkie choroby będą mnie omijać szerokim łukiem.
PS czy ktoś z Was brał ten probiotyk, i jakie macie na jego temat opinie?? Czy może znacie jakiś lepszy?
napisał/a: barthez1 2012-03-30 09:22
Zdrowie jest w tym co jemy dlatego tak ważna jest jakość. Nie od dziś wiadomo, że warzywa, owoce pomagają zachować zdrowie. Mój sposób od lat praktykowany to co dzień szklaneczka wody z miodem i cytryną i tak w odstępach dwu tygodniowych. Jak cię łatwo dopadają infekcje to jedz miód rzepakowy, lipowy albo silniejszy manuka. Nie dalej jak dwa dni natknąłem się na ciekawy artykuł odnośnie jabłek i tego, że nie doceniamy ich wpływu na zdrowie.