JEDZENIE NA WESELU

napisał/a: palika 2007-05-03 10:30
a ja zdecydowanie jestem przeciw takiemu "objeżdżaniu" gości. Byłam raz na weselu i gdy były gorące dania, to zanim kelner dotarł do końca stolika, wtedy jedzenie już było zimne. Ja właśnie wtedy jadłam ciągle coś zimnego
napisał/a: Anetka1 2007-05-03 10:33
Właśnie mi się przypomniało zeby w restauracji zgłosić że jak kogoś nie ma na miejscu to mają zostawić talerz z jedzeniem, bo ktoś mógł wyjść na chwilkę lub stać gdzieś z boku. Wolę uniknąć sytuacji że później goście będą musieli chodzić na kuchnię i prosić się o danie.
napisał/a: slonko4 2007-05-13 10:21
Kurcze, ja do tej pory nie wiem co było do jedzenia na moim weselu i pewnie pozostanie to już wieczną tajemnicą... Jakoś zjadłam tylko zupę, drugiego nie tknęłam i potem kilka kawałków ciasta... Ale z opinii gości wiem, że wszystko było pyszne i że było baaardzo dużo jedzenia :) Pamiętam tylko, że żurek był, a wieczorem krokiety i coś tam coś tam...
napisał/a: Klusia 2007-05-13 10:46
ja dokładnie wiem co będzie na weselu, ale podejrzewam, że podobnie jak Słonko, prawie nic nie zjem z przejęcia....

wczoraj widziałam jedzonko na żywo i wyglądało fantastycznie..
napisał/a: natalia.nm. 2007-05-13 20:13
slonko, Kluszeczka, ja myślałam że będę dużo jadła , a tknęłam tylko obiad, torta i trochę ciasta-chyba tak jest z każdą panną młodą
napisał/a: Kinia 2007-05-13 23:18
ja tam jak na mnie dużo zjadłam, musiałam popróbować co dobrego było, nie wszystko zjadłam do końca, ale spróbować spróbowałam
napisał/a: iwa2 2007-05-14 06:51
mi też się wydaje, że każdego dania spróbuje
ja poprostu lubię jeść
napisał/a: jarzynka 2007-05-14 20:44
jak znajde momencik to wrzuce nasze propozycje, moze pomozecie cos wybrac, bo jest tego mnostwo :/
napisał/a: Cubanita 2007-05-30 22:03
No to wklejam nasze menu...mam nadzieję że wszystko będzie pyszne i goście będą zadowoleni, tzn. najedzeni Oby tylko im smakowało..bo ja to pewnie za dużo nie przełknę
OBIAD.
1. Rosół z makaronem.
2. Gniazdka Jaskółcze.
3. Indyk pieczony
4. Szynka pieczona
5. Rolada śląska
6. Kluski białe i kluski ciemne
7. Ziemniaki
8. Kapusta czerwona
9. Kapusta biała zasmażana
10. Marchewka z jabłkiem
11. Kompot

DESER.
12. Kawa
13. Herbata
14. Przysmak lodowy
15. Tort
16. Ciasto: Seremak z wiśnią, ananasowe z kremem, karmelowe, Seremak, bananowe z galaretką
17. Kawa, herbata

ZIMNA PŁYTA.
18. Szynka konserwowa
19. Szynka leśna
20. Krakowska sucha
21. Salami
22. Jajka w sosie tatarskim
23. Płyta serowa
24. Śledź w oleju
25. Tymbaliki drobiowe
26. Półmisek dekoracyjny
27. Sałatka jarzynowa
28. Sałatka grecka
29. Roladka w galarecie ze szpinakiem
30. Baleron
31. Pieczywo: jasne, ciemne, baton , masło

CIEPŁA KOLACJA.
32. Pieczeń pasterska
33. Frytki
34. Zestaw surówek

CIEPŁY POSIŁEK.
35. Boeuf strogonow
POSIŁEK.
36. Barszcz z krokietem mięsnym
napisał/a: iwa2 2007-05-31 07:01
Cubanita, punkt 31 co to jest baton? bardzo mnie to zaciekawiło
zapowiada się smacznie
napisał/a: ~gość 2007-05-31 08:40
Aż się głodna z tego zrobiłam !. U mnie była zupka krem z groszku zielonego (pychotka). 3 rodzaje mięska, frytki, kluski śląskie, przeróżne sałatki i dodatki na ciepło. Pamiętam, że był też strogonow, barszczyk, zimna płyta i desery. Schab i łosoś w galarecie wymiatały.
napisał/a: Cubanita 2007-05-31 09:01
iwa napisal(a):co to jest baton?

To jest...hmmm. W Krakowie mówiło się na to chyba bułka paryska
Mam nadzieję że Iwa znajdzie w tym menu coś pysznego dla siebie