wędzona_słonina_paprykowa
napisał/a:
~darkblue"
2012-11-28 18:36
Gdzie kupić dobrą wędzoną słoninę paprykową (przed wędzeniem marynowana w
ostrej papryce w proszku)?
kiedyś była prawie w każdym sklepie mięsnym. dziś to biały kruk, nie ma nic
lepszego do wódeczki.
ostrej papryce w proszku)?
kiedyś była prawie w każdym sklepie mięsnym. dziś to biały kruk, nie ma nic
lepszego do wódeczki.
napisał/a:
~Stefan"
2012-11-28 18:41
Użytkownik "darkblue" napisał w wiadomości
> Gdzie kupić dobrą wędzoną słoninę paprykową (przed wędzeniem marynowana w
> ostrej papryce w proszku)?
> kiedyś była prawie w każdym sklepie mięsnym. dziś to biały kruk, nie ma
> nic lepszego do wódeczki.
w węgierskiej budce na Starym Kleparzu miewają takie cymesy...
pozdr
Stefan
napisał/a:
~Ikselka
2012-11-28 21:15
Dnia Wed, 28 Nov 2012 18:36:39 +0100, darkblue napisał(a):
> Gdzie kupić dobrą wędzoną słoninę paprykową (przed wędzeniem marynowana w
> ostrej papryce w proszku)?
> kiedyś była prawie w każdym sklepie mięsnym. dziś to biały kruk, nie ma nic
> lepszego do wódeczki.
Do zeszłego roku kupowałam w Kielcach w sklepach mięsnych "U Bartosa".
Teraz znikła. Trza samemu chyba zrobić.
http://www.chefpaul.net/salo1.html
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
> Gdzie kupić dobrą wędzoną słoninę paprykową (przed wędzeniem marynowana w
> ostrej papryce w proszku)?
> kiedyś była prawie w każdym sklepie mięsnym. dziś to biały kruk, nie ma nic
> lepszego do wódeczki.
Do zeszłego roku kupowałam w Kielcach w sklepach mięsnych "U Bartosa".
Teraz znikła. Trza samemu chyba zrobić.
http://www.chefpaul.net/salo1.html
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a:
~Ikselka
2012-11-28 21:29
Dnia Wed, 28 Nov 2012 21:15:15 +0100, Ikselka napisał(a):
> http://www.chefpaul.net/salo1.html
To był przepis "szybki", a tutaj przepis tradycyjny:
http://tiny.pl/hkn8z
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
> http://www.chefpaul.net/salo1.html
To był przepis "szybki", a tutaj przepis tradycyjny:
http://tiny.pl/hkn8z
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a:
~Waldemar Krzok
2012-11-29 10:40
Am 28.11.2012 18:36, schrieb darkblue:
> Gdzie kupić dobrą wędzoną słoninę paprykową (przed wędzeniem marynowana
> w ostrej papryce w proszku)?
> kiedyś była prawie w każdym sklepie mięsnym. dziś to biały kruk, nie ma
> nic lepszego do wódeczki.
W Berlinie jest parę sklepów, podchodzi?
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
> Gdzie kupić dobrą wędzoną słoninę paprykową (przed wędzeniem marynowana
> w ostrej papryce w proszku)?
> kiedyś była prawie w każdym sklepie mięsnym. dziś to biały kruk, nie ma
> nic lepszego do wódeczki.
W Berlinie jest parę sklepów, podchodzi?
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
napisał/a:
~darkblue"
2012-11-30 22:59
Użytkownik "Waldemar Krzok" napisał w
wiadomości grup dyskusyjnych:ahootjFhsg5U1@mid.uni-berlin.de...
> W Berlinie jest parę sklepów, podchodzi?
> Waldek
smakowo przyjmuję, ze propozycja godna uwagi. ekonomicznie niekoniecznie :)
czuję, że będę musiał zrobić samodzielnie.
pozdrawiam
wiadomości grup dyskusyjnych:ahootjFhsg5U1@mid.uni-berlin.de...
> W Berlinie jest parę sklepów, podchodzi?
> Waldek
smakowo przyjmuję, ze propozycja godna uwagi. ekonomicznie niekoniecznie :)
czuję, że będę musiał zrobić samodzielnie.
pozdrawiam
napisał/a:
~Ikselka
2012-12-02 15:49
Dnia Wed, 28 Nov 2012 21:29:08 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Wed, 28 Nov 2012 21:15:15 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> http://www.chefpaul.net/salo1.html
>
> To był przepis "szybki", a tutaj przepis tradycyjny:
> http://tiny.pl/hkn8z
Słonina już zasolona - siedzi w garnku, w lodówce. Dalej - wg przepisu:
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art1637.html
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
> Dnia Wed, 28 Nov 2012 21:15:15 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> http://www.chefpaul.net/salo1.html
>
> To był przepis "szybki", a tutaj przepis tradycyjny:
> http://tiny.pl/hkn8z
Słonina już zasolona - siedzi w garnku, w lodówce. Dalej - wg przepisu:
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art1637.html
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
napisał/a:
~rageofhonor"
2012-12-03 12:59
Użytkownik "darkblue" napisał w wiadomości
> Gdzie kupić dobrą wędzoną słoninę paprykową (przed wędzeniem marynowana w
> ostrej papryce w proszku)?
> kiedyś była prawie w każdym sklepie mięsnym. dziś to biały kruk, nie ma
> nic lepszego do wódeczki.
Najlepszą przyprawioną słoninę znam z Moskwy. Bardzo dobra z solą na ciepło
lub surowa na zimno.
Trzeba niestety zrobić samemu niestety nie znam żadnych przepisów. Trzeba
mieć wędzarnię by po natarciu przyprawami uwędzić.