svíčková_na_smetaně_i_houskove_knedliki

napisał/a: ~Stalker 2012-10-27 12:14
Robię dzisiaj na obiad. Przepis niby jest prosty, ale może jakieś tajemne dodatki, albo sposób postępowania, żeby sos wyszedł kremowy, a danie wyśmienite?

Stalker, bo tu chyba ostatnio kolegę Vastę widziałem...
napisał/a: ~Ludek Vasta 2012-10-29 13:38
On 27/10/2012 12:14, Stalker wrote:
> Robię dzisiaj na obiad. Przepis niby jest prosty, ale może jakieś
> tajemne dodatki, albo sposób postępowania, żeby sos wyszedł kremowy,
> a danie wyśmienite?

Tego specyficznego sosu śmietankowego do svíčkovej (polędwicy) nigdy nie
robiłem, więc nie poradzę. No może tak: do gotowania włóż oprócz
polędwicy wołowej również swoje serce.

Ludek