Ryby i skorupiaki |
Waga/Wielkość |
Czas grillowania |
Filety rybne |
grubość ok. 1 cm |
6-8 minut |
grubość ok. 2 cm |
8-10 minut |
|
Filety lub steki rybne |
grubość ok. 2,5 cm |
10-12 minut |
Kostki rybne (szaszłyki) |
wielkość ok. 2,5 cm |
8-10 minut |
Ryby w całości i duże filety |
grubość ok. 2,5 cm |
10 minut |
grubość ok. 4 cm |
10-15 minut |
|
grubość ok. 5-6 cm |
15-20 minut |
|
grubość ok. 7,5 cm (do 900 g) |
20-30 minut |
|
grubość ok. 7,5 cm (1-2 kg) |
30-45 minut |
|
Cały krab królewski |
ok. 1,2 kg |
10-12 minut |
Homar w całości |
ok. 900 g |
18-20 minut |
Odwłok homara |
ok. 230-280 g |
8-12 minut |
Krewetki i homarce z pancerzykiem |
średnie |
4-5 minut |
duże |
5-6 minut |
|
bardzo duże |
6-8 minut |
|
Krewetki i homarce bez panc. |
o 1-2 minuty krócej niż podano powyżej |
|
Przegrzebki |
Średnica 2,5-5 cm |
4-6 minut |
Sercówki |
średnie |
5-8 minut |
Ostrygi |
małe |
3-6 minut |
Omułki (mule) |
średnie |
4-5 minut |
Zobacz także: Frutti di mare czyli owoce morza